Ervaringen

ervaringen

Arrangement ‘Fit, Energiek en Leuk ouder worden’    17-02-2014

Op woensdag 12 februari heb ik het arrangement Fit, Energiek en Leuk ouder worden’ meegemaakt. Ik heb erg genoten deze ochtend. De ochtend ging erg snel voorbij. De opbouw van het arrangement vond ik erg goed. Een kleine groep is erg prettig, veel aandacht voor ieder persoonlijk en ruimte voor vragen. Sterke kanten waren voor mij de Pilates en de care for women consulente. Fitness en goede voeding ga ik toepassen.Ik zou niet weten wat er nog aan het arrangement toegevoegd moet worden, voor mij was dit arrangement prima.

Gré Koster

Arrangement ‘Fit, Energiek en Leuk ouder worden’   16-02-2014

12 februari ben ik op Résidence Oud-Bommenede geweest voor het arrangement Fit, Energiek en Leuk ouder worden. Ik was zeer verrast door de omgeving en het arrangement. Vooraf wist ik niet wat ik zou kunnen verwachten. Deze morgen heb ik informatie gekregen hoe bewuster met je lichaam om te gaan. Ik kreeg goede voorlichting over voeding, beweging en voorkomen van Osteoporose en Hart – en Vaatziekte. Ook de Pilates was een prettige ervaring.  De duur van het arrangement vond ik goed en de verdeling prettig. Het arrangement was voor mij leuk en leerzaam, ik zal het iedereen aanraden.

Ineke de Rooij

Arrangement ‘Fit, Energiek en Leuk ouder worden’  14-02-2014

Afgelopen woensdag ben ik samen met mijn nicht naar Zonnemaire geweest voor dit arrangement. De verwachting die ik had van het arrangement is zeker waargemaakt. Ik vond de ochtend leerzaam. Sterk was voor mij de presentatie Voorkomen is beter dan genezen- Hart – en Vaatziekten. Bewegen met Pilates is niet echt voor mij. Ik zal meer gaan bewegen en gezond leven. Zowel de duur, opbouw als de verdeling van individueel /groep was goed.

 L van de Berg 

Arrangement Kanker,en wat nu?  09-12-2013

Het arrangement begon erg vroeg. Ik zou 10.00 uur prettiger vinden. De verdeling van theorie en praktijk was goed en ook de diversiteit. De sterke kanten van het arrangement zijn de verschillende onderwerpen. Ik persoonlijk zou meer willen horen over de voeding, welke voeding om meer gewicht te bereiken? Door het arrangement ben ik mij bewust geworden dat ik meer ‘Me-Time’ ga toepassen. Het arrangement mag van mij wel langer duren.

Mw. J. Renger

Arrangement ‘In de overgang en dan?’   20-11-2013

Tijdens het arrangement heb ik het gevoel van herkenning gehad. Mooie gesprekken gevoerd en nieuwe ideeën opgedaan. De duur van het arrangement was precies goed, smaakt wel naar meer. Sessies vond ik voor een kennismaking goed maar wil graag meer informatie. Sterke kanten zijn de combinatie van verschillende benaderingen. Gevoelsmatig waren de sessies te gehaast, voor een kennismaking overigens prima. Toepassen in mijn dagelijks leven zal de inname van vitamine D zijn en opletten voldoende calcium.

Anita Verkerk

Arrangement ‘In de overgang en dan!’   20-11-2013

Ik vond dit arrangement inspirerend, informatief en de kosten ervoor laag. De duur, verdeling en opbouw waren goed. Door omstandigheden was het soms wat onrustig maar dit werd goed opgevangen door de aanwezige medewerkers. Ik heb meer inzicht gekregen in de mogelijkheden die er zijn om makkelijker door de overgang heen te komen. Het voeding- en vitamine advies ga ik zeker toepassen.

Cora Kesteloo 

 Arrangement ‘In de overgang en dan!’  20-11-2013

Tijdens dit arrangement ben ik mij vooral bewust geworden van de overgang, de klachten en de mogelijkheden. De inhoud en opbouw van het arrangement was prima. Sterk vond ik de diversiteit. Graag zou ik voor aanvang van het arrangement  willen weten wie het arrangement gaan begeleiding en welke expertise zij hebben. Arrangement was voor mij compleet. Af en toe tijdnood. In mijn dagelijks leven zal ik het advies over vitamine D, meer bewegen en bekkenbodemoefeningen gaan toepassen. De laatste 2 was ik al mee begonnen. Ondanks dat ik al in de menopauze zit vond ik de ochtend leerzaam.

Petra Burema-Baaijens

Aerobiclessen

Al vele jaren volg ik met veel plezier de aerobiclessen van Brenda Voet.

De les die ongeveer anderhalf uur duurt, begint met een warming-up van
ongeveer 10 minuten. Daarna volgt een high impact deel van ongeveer
20 minuten, waarin allerlei pasjes en combinaties gemaakt worden.
Naast dat dit de les elke keer weer anders maakt, maken deze combinaties
het ook nog een vorm van brain training.
Het toewerken naar een routine met daarin alle combinaties die in deze les
voorkomen, is bovendien een stimulans om nog net iets meer uit jezelf te halen
(“nog één keer helemaal, dames”).
Stepaerobic en “gewoon” aerobic worden hierbij om de week afgewisseld.
Het laatste deel van de les wordt besteed aan spierversterkende oefeningen, soms in
de vorm van tabata training en er wordt afgesloten met een cooling down.

Brenda’s enthousiasme, haar gevarieerde manier van lesgeven en haar persoonlijke
aandacht voor het individu zorgen ervoor dat ze een trouwe groep sporters heeft.
Een gemêleerd gezelschap van dames tussen de 20 en 70 jaar.
Ze houdt haar lessen uitdagend, door er regelmatig nieuwe elementen aan toe te
voegen en daar waar nodig past ze voor beginners en mensen met blessures de high
impact bewegingen naar een low impact variant aan en maakt ze de bewegingen
intensiever voor de mensen die het makkelijk bij kunnen houden.
Ik hoop nog heel veel jaren bij haar de lessen te mogen volgen.

Christel

 

Persoonlijke begeleiding

Sinds eind maart 2014 kom ik wekelijks op Résidence Oud Bommenede .
Onder leiding van Brenda doe ik daar oefeningen die ik ook iedere dag thuis herhaal.
 

In 1991 is bij mij MS geconstateerd en sinds die tijd ga ik langzaam achteruit. Mijn vraag aan Brenda was : zijn er nog mogelijkheden doormiddel van oefeningen of training of wat dan ook, zodat ik niet verder achteruit ga.
Die zag ze zeker en ziet die nog steeds. Zij is erg gemotiveerd en brengt dat op een leuke manier op mij over.
Hoewel ik helemaal niet zo’n gedisciplineerd persoon ben, doe ik braaf m’n oefeningen omdat ik voel dat het me goed doet: ik voel me fitter en begin langzamerhand beter te bewegen, opstaan uit de stoel gaat soepeler en lopen gaat minder moeizaam. En het belangrijkste: ik ga niet meer achteruit.
 

De locatie Oud Bommenede doet ook z’n werk: als ik in “Het genieten” sta te oefenen, kijk ik uit op de landerijen en de prachtige Zeeuwe lucht, op een of andere manier geeft dat rust, ruimte en lucht.
Iedere week kom ik fitter en “lekkerder in m’n vel zittende” van Oud Bommenede terug, dat is genoeg reden om door te blijven gaan.
 

Mies Herinckx
Dreischor