De Zeeuwse Huiskamer

De Zeeuwse Huiskamer

De Zeeuwse Huiskamer ondersteunt Zeeuwse organisaties en Zeeuwen om gezamenlijk antwoorden te formuleren op urgente vragen over wonen, zorg en welzijn. Vragen die in heel Nederland en Zeeland spelen en uiteraard ook bij Résidence Oud-Bommenede. Niet verwonderlijk dat de twee initiatieven elkaar vonden.

Leren van ervaringen

De samenwerking begon in 2014. Het concrete doel: uitzoeken wat de behoeften zijn van gasten die in een zorgchalet verblijven. En dan niet door (zoals vaak gebeurt) het antwoord op die vraag zelf al aan te dragen, maar door uit te gaan van wat gasten zelf willen. Dat resulteerde in een testperiode waarin onderzoek werd gedaan naar zorgbehoefte en waarin proefbewoners de locatie konden uittesten. Zo werd direct van hun ervaring geleerd en werd ook direct duidelijk waar mensen wel en waar ze geen behoefte aan hebben.

Met die kennis op zak kreeg de realisatie van zorgchalets op Résidence Oud-bommenede gelijk concreet vorm.

Activiteiten

De Zeeuwse Huiskamer is actief op meerdere locaties in Zeeland. Ook daar lopen projecten rond zorg, welzijn en wonen. De Zeeuwse Huiskamer heeft projecten in ‘s-Heer Hendrikskinderen en Rilland en zijn er thematrajecten over kanker en dementie. Daarbij zijn verhalen en ervaringen van de mensen waar het echt om draait altijd het uitgangspunt.

Meer weten over de Zeeuwse Huiskamer? Volg het blog op www.dezeeuwsehuiskamer.nl of abonneer je op de nieuwsbrief: www.dezeeuwsehuiskamer.nl/nieuwsbrief/