Miek van den Boogaard

Miek van den Boogaard

Ik ben verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Ik werk meer dan 30 jaar met toewijding in de gezondheidszorg en heb ervaring in verschillende sectoren en verschillende functies. In al deze jaren heeft voor mij één ding voorop gestaan: goede zorg bieden voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg van anderen. Of dat nu zelf als verpleegkundige is, of als manager in een organisatie, altijd staat bij mij de cliënt en de kwaliteit van de zorg centraal. Sinds mijn studie gezondheidswetenschappen ben ik me nog meer bewust van het belang van goede kwaliteit van zorg, ben ik altijd op zoek naar de beste zorg die voorhanden is, afgestemd op de behoefte en de vraag van de client.

Sinds 1997 werk ik vanuit mijn adviesbureau Cheops in diverse organisaties, met name als interim-, project-, en kwaliteitsmanager.

Sinds 2012 heb ik tevens een eigen praktijk als verpleegkundig Care for Women specialiste in Bergen op Zoom, en sinds medio 2013 in Zonnemaire op Oud-Bommenede. Deze landelijke plek inspireert op een natuurlijke manier het bezig zijn met gezondheid.

Als verpleegkundig Care for Women specialiste geef ik adviezen en begeleiding aan vrouwen met klachten of vragen mbt gezondheid in relatie tot hormonen. Hierbij kunt u denken aan overgangsklachten, maar o.a. ook aan premenstrueel syndroom (PMS), anticonceptie, preconceptie, zwangerschap, en klachten na behandeling bij vrouwen met borstkanker. Daarnaast besteed ik aandacht aan preventie. Hormonen spelen een grote rol bij de risicofactoren voor oa. hart- en vaatziekten en osteoporose. Wanneer u goed bent voorbereid op de risicofactoren kunt u veel voorkomen. Daarvoor is bij Care for Women een speciale vrouwenpreventiecheck ontwikkeld. Daarnaast is er ook een risicohealthcheck voor mannen. Het is net als bij uw auto die voor een APK gaat.